Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Dalek Cakes

   

Με αφορμή το επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια Doctor Who οργανώσαμε το event που του αξίζει. Παιδικός ενθουσιασμός, αβίαστη συγκίνηση, γνήσια νοσταλγία και ξεκαρδιστικά σκηνικά... Το να κινηθούμε γλυκά ήταν μονόδρομος. Τσάι, βουτυρένια μπισκότα(θα τα πούμε προς τα Χριστούγεννα για αυτά) σε σχήμα παπιγιόν για τους φαν του Smith και γραβάτας για αυτούς του Tennant, fish fingers and custard(ή περίπου) και Dalek cakes...

Allons-y!


Dalek cakes

250γρ. μαργαρίνη
400γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 ml χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας(ή 2 βανίλιες άρωμα)
500 γρ. φαρίνα
1 σοκολάτα της προτίμησής μας(εμείς βάλαμε πραλίνα)
σταγόνες λευκής σοκολάτας

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγο.

Προσθέτουμε τη φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικές φόρμες. Πρέπει να είναι αρκετά ψηλές για να θυμίζουν Daleks. Εμείς δεν είχαμε αρκετά ψηλές και για το πάνω μέρος χρησιμοποιήσαμε τα μικρότερα ατομικά χάρτινα φορμάκια για μάφινς.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αναποδογυρίζουμε. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τα περιχύνουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας περιμετρικά ώστε να μοιάζουν με τα στρογγυλά των μισητών εχθρών του Doctor!

Extermicake...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου